online diensten

contact

0578 691670

Extra mogelijkheid aanvraag voorschot GLB-subsidies


Als landbouwer kon u ook dit jaar subsidies aanvragen uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) in de Gecombineerde opgave. Heeft u dit jaar uitbetaling van de basis- en vergroeningsbetaling aangevraagd, dan heeft u van 5 tot en met 26 september 2022 een extra mogelijkheid om het voorschot aan te vragen. Dit vanwege de aanhoudende droogte in het land.


GLB-subsidies


Voorwaarden


Genoemde subsidies kennen wel diverse voorwaarden. Zo moet u een actieve landbouwer zijn en met uw bedrijf met een landbouwactiviteit staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Deze landbouwactiviteit moet de hoofdactiviteit zijn van uw bedrijf.


Omvang voorschot basis- en vergroeningsbetaling 2022


Het voorschot bedraagt € 270 per hectare met een betalingsrecht. Heeft u meer betalingsrechten dan landbouwgrond, dan kijkt de RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) bij uw voorschot naar het aantal hectares subsidiabele landbouwgrond dat u voor uitbetaling heeft opgegeven.


Let op! Het minimale voorschot moet € 400 bedragen.


De-minimisteun


Heeft u in het huidige en de afgelopen twee belastingjaren meer dan € 20.000 aan de-minimissteun ontvangen, heeft uw bedrijf het maximale bedrag van € 20.000 al bereikt of gaat u met het voorschot over dit bedrag heen, dan krijgt u geen voorschot.


Let op! Heeft u dit jaar al een voorschot aangevraagd en gekregen, dan kan dit niet nogmaals.


Wanneer uitbetaling?


U ontvangt van de RVO uiterlijk in oktober 2023 bericht of u een voorschot krijgt. Indien dit zo is, krijgt u het direct uitbetaald. Kijk voor alle informatie op RVO.nl.© 2018 Brem Accountants en Adviseurs - KvK: 05077789 ROSUMA B.V. - BTW-nummer: 8223.78.334.B.01 Algemene voorwaardenPrivacy verklaringDisclaimerKlachtenregeling