online diensten

contact

0578 691670

Aanvragen definitieve berekening NOW uiterlijk 22 februari


Heeft u in de derde, vierde, vijfde en/of zesde periode de tegemoetkoming NOW aangevraagd, dan moet u uiterlijk op 22 februari 2023 uw definitieve aanvraag indienen. De definitieve aanvragen moet u indienen bij het UWV.


Laptop


NOW


De NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) is een tegemoetkoming in de loonkosten voor werkgevers die tijdens de coronacrisis geconfronteerd werden met forse omzetverliezen. De NOW werd in eerste instantie verstrekt als voorschot, op basis van het geschatte omzetverlies. 


Definitie omzetverlies


Nu uw definitieve omzetverlies bekend is, moet de definitieve NOW aangevraagd worden. Dit moet voor de derde tot en met de zesde periode van de NOW uiterlijk op 22 februari 2023 gebeuren. 

Het betreft de periodes:  • Oktober t/m december 2020: NOW derde periode)

  • Januari t/m maart 2021 (NOW vierde periode)

  • April t/m juni 2021 (NOW vijfde periode)

  • Juli t/m september 2021 (NOW zesde periode)


Aanvragen


Het aanvragen van de definitieve berekening van de NOW doet u digitaal bij het UWV. Aanvragen kan mét en zonder gebruik te maken van eHerkenning.


Derdenverklaring of accountantsverklaring


In bepaalde gevallen heeft u een derdenverklaring of een accountantsverklaring nodig. Een derdenverklaring is nodig als uw voorschot of definitieve tegemoetkoming € 40.000 of meer bedraagt. U heeft een accountantsverklaring nodig als uw voorschot of definitieve tegemoetkoming € 125.000 of meer bedraagt.


Tip! Met de NOWchecker op de site van het UWV kunt u uitrekenen hoe hoog uw definitieve tegemoetkoming ongeveer wordt. Zo kunt u zien of u een accountantsverklaring of derdenverklaring nodig heeft. Voor een exacte berekening kunt u terecht bij een van onze adviseurs.


Tip! Een dergelijke verklaring kost tijd. Wacht hier dus niet te lang mee.


Definitieve berekening


Op basis van uw werkelijke omzetverlies wordt uw definitieve tegemoetkoming NOW berekend. Dit kan leiden tot een nabetaling of tot een terugbetaling. In het laatste geval is het mogelijk een betalingsregeling af te spreken met het UWV.© 2018 Brem Accountants en Adviseurs - KvK: 05077789 ROSUMA B.V. - BTW-nummer: 8223.78.334.B.01 Algemene voorwaardenPrivacy verklaringDisclaimerKlachtenregeling